PM-TOP bij Project21Noord

Op woensdag 15 april 2015 vindt onder de naam Project21Noord een unieke conferentie plaats in Drachten.
Het unieke karakter is gelegen in het feit dat de conferentie een coproductie is van twee onderwijssectoren in het Noorden, te weten de vereniging ICT-Noord (die een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs vertegenwoordigt) en het samenwerkingsverband SD-Fryslân (dat een groot aantal scholen voor primair onderwijs vertegenwoordigt). Beiden, primair onderwijs en voortgezet onderwijs, worden gezamenlijk aangeduid als funderend onderwijs. Beide onderwijssoorten leggen immers de basis, het fundament, voor een succesvolle toekomst van jongeren in onze samenleving.

De naam van de conferentie – Project21Noord – kent een aantal dimensies. Allereerst is het een primeur dat rondom onderwijs en ICT beide onderwijssectoren de handen in een slaan. Het project is de aftrap van een samenwerking die zich niet beperkt tot de conferentie. Ten tweede is het een conferentie gericht op docenten, coördinatoren, managers, directeuren en bestuurders in de drie noordelijke provincies. En dat onder het motto dat wij niet van ver hoeven te halen, wat wij elkaar in het Noorden kunnen bieden. "21" staat voor de kerntaak van het funderend onderwijs: jongeren goed voorbereiden op een succesvolle toekomst. En het hart van die voorbereiding wordt gevormd door de zogenaamde "21st century skills", de vaardigheden van de 21ste eeuw. Zowel internationaal, als nationaal worden deze vaardigheden gezien als de fundamentele vaardigheden, die jongeren nodig hebben om zich staande te houden in de samenleving. Deze vaardigheden hebben en krijgen een prominente rol in het onderwijs. Ook in het vervolgonderwijs (mbo, hbo en universiteit). Het is dan ook van groot belang dat binnen het funderend onderwijs gezamenlijk wordt opgetrokken om dit fundament (de "21st century skills") goed te leggen bij de leerlingen. Beide onderwijssectoren zien zich gesteld voor de uitdaging om de vaardigheden van de 21ste eeuw een plaats te geven in hun onderwijs.

Deze unieke conferentie wordt op woensdag 15 april gehouden (van 15.00 tot 20.00 uur) in het Adverium in Drachten. Voor deze conferentie is onder de naam Project21Noord een website ontwikkeld, waarop nadere informatie over het programma, de inschrijving en de deelname te vinden is.

Graag vertellen wij u meer over PM-TOP tijdens dit congres.
U kunt hiervoor nu een afspraak met ons maken, zodat u verzekerd bent dat wij u de nodige aandacht kunnen geven bij een volle beursvloer.
Vul onderstaand formulier in en wij houden rekening met uw komst.

Schoolorganisatie:*
Vul de naam van de schoolorganisatie in aub
Contactpersoon:*
Vul uw naam in aub
E-mailadres*
Voer alstublieft een geldig e-mailadres in
Telefoonnummer:*
Vul uw telefoonnummer in aub
Tijdsvoorkeur*
Gelieve uw voorkeur voor het tijdstip aan te geven
Uw bericht
Ongeldige invoer